Recept voor een zelfgemaakte neutrale crème

Ingrediënten voor 100 ml...

Olieachtige fase :

- 28 ml jojoba-olie

- 4 g Olivem 1000

- 5 druppels vitamine E

Waterige fase :

- 30 ml mineraalwater

- 10 ml toverhazelaarhydrosol

- 10 ml rozen geranium hydrolaat

- 15 ml aloë vera-gel

- 2 g plantaardige glycerine

- 5 druppels Cosgard conserveermiddel

Materiaal

- 2 kommen

- 1 beker

- 1 spatel

- 1 au bain-marie

- 1 thermometer

- 1 mini garde

- 1 potje van 100 ml

Voorbereiding

1/ Reinig en ontsmet apparatuur, keukengerei, werkoppervlak en handen.

2/ Weeg de oliefase af in een bekerglas en verwarm au bain-marie tot maximaal 70°C. Haal van het vuur en laat afkoelen. Goed mengen.

3/ Weeg de waterige fase in een bekerglas en verwarm au bain-marie tot maximaal 40°C. Haal het uit het vuur. Goed mengen.

4/ Wanneer de twee mengsels dezelfde temperatuur hebben (tussen 40°C en 50°C), giet u de waterige fase langzaam bij de olieachtige fase, zonder te stoppen. Blijf krachtig roeren met de mini-garde, gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het mengsel wit en homogeen wordt.

5/ Zet de beker, zonder te stoppen met roeren, nog eens 3 minuten in een beetje koud water om het afkoelen en opstijven van de emulsie te versnellen.

6/ Voeg geleidelijk de aloë vera toe en meng goed tussen elke toevoeging.

7/ Doe het preparaat in een vooraf gesteriliseerde container!