Gebruiksaanwijzing
Recept voor een zelfgemaakte neutrale crème
Ingrediënten voor 100 ml...
Olieachtige fase :
- 28 ml jojoba-olie
- 4 g Olivem 1000
- 5 druppels vitamine E
Waterige fase :
- 30 ml mineraalwater
- 10 ml toverhazelaarhydrosol
- 10 ml rozen geranium hydrolaat
- 15 ml aloë vera-gel
- 2 g plantaardige glycerine
- 5 druppels Cosgard conserveermiddel
Materiaal
- 2 kommen
- 1 beker
- 1 spatel
- 1 au bain-marie
- 1 thermometer
- 1 mini garde
- 1 potje van 100 ml
Voorbereiding
1/ Reinig en ontsmet apparatuur, keukengerei, werkoppervlak en handen.
2/ Weeg de oliefase af in een bekerglas en verwarm au bain-marie tot maximaal 70°C. Haal van het vuur en laat afkoelen. Goed mengen.
3/ Weeg de waterige fase in een bekerglas en verwarm au bain-marie tot maximaal 40°C. Haal het uit het vuur. Goed mengen.
4/ Wanneer de twee mengsels dezelfde temperatuur hebben (tussen 40°C en 50°C), giet u de waterige fase langzaam bij de olieachtige fase, zonder te stoppen. Blijf krachtig roeren met de mini-garde, gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het mengsel wit en homogeen wordt.
5/ Zet de beker, zonder te stoppen met roeren, nog eens 3 minuten in een beetje koud water om het afkoelen en opstijven van de emulsie te versnellen.
6/ Voeg geleidelijk de aloë vera toe en meng goed tussen elke toevoeging.
7/ Doe het preparaat in een vooraf gesteriliseerde container!